Welcome to my world. Be nice here. Thank you.|+Follow | DBoard|

//Cheyenne

Raya , raya , raya
Saturday, 3 September 2011 | 09:09 | 0 ChickyCherry
Assalammualaikum :)
hey , sory coz lambat update . hehe . skrg dah raya ke-4 . wanna hear about my eid celebration ?
haha okie-2

1 SYAWAL .
Yeah , semua orang islam yang berpuasa nanti-2 kan saat ini . Pagi-2 aku dah dengar takbir raya ( malam tuhh pon ad :P ) . hehe . seperti yang i perkatakan oleh rakan-2 facebook . tahun niy raya memang tak best :( . myb kita suma dah semakin besa . so semangat nak raya tuhh tak mcm semangt kita ms kecik-2 dulu .
Pagy tuhh aku beraya ngan my mummy , kaka and adek . my step father xd , y kerja . n my step brother pon x . y ikot mak dy beraya . hmm . Rumah pertama is umah nenek kat KAJANG #( bpk tiri aku nya mak n mak mentua mak aku ) hehe . Raya-2 situ . then aku n sibling aku tinggal kan mak aku kat sana . coz kami suma nak pegy beraya kat umah ayah aku :) pak din :p . sebelom sampai kat rumah ayah , kami sempat lagy g beraya kat umah bakal abg ipar aku :) abg afnan . haha . then kaka bwk dy skaly g rumah ayh ( amboii mcm nak bincang soal meminag jehh :P ) umah ayh umah terakhir untuk 1 syawal :( see , bosan kan . tapi dalam ms satu hari niy duit raya aku dah sampai RM 100 :0 . haha . jeles takk ? jeles kan . hehe

2 SYAWAL
Percaya atau tak raya ke-2 niy . sumpah mcm tak raya jehh . aku bngon lambat ! ( kantoi ) then duduk kat rumah ja . malam tuhh baru kitaorang g beraya . cz pgy step father aku kje :( . raya pon dua tiga rumah jaa . hmm . tapi uit raya dapat lebih dari RM70 :)) hehe

3 SYAWAL
Yeah , raya ke-3 , kami bertolak balik ke PERAK . ( kampong mak ) . tapi taon niy tak best coz kaka aq tak ikot balik skaly :( . bosan jaa aku sorang-2 kat sana . haaa . nak taw . dlm prjalanana nak balik perak tuhh . boleh pulak taya kereta tuhh pecah . uihh , nasib baik tak excident . ( mak aku pro pulak kan bwk kereta :p ) . rumah pertama kitaorang pgy , umah mak uda kat IPOH . sampai-2 jehh dah ramai makcik n sedara aku kat sana . act, pak uda aku sakit . mak aku cakap dy just menunggu hari jehh . sedih aku tengok . bandan dy dah xd lemak . tinggal kulit ngan tulang jehh . kesian gyla . nak d buat kan cerita , aku kalau balik kmpg msty lha bwk buku kan ( nak pmr kann ) . ish bole pulak time aq dah sampai TELOK INTAN , br aku teringan buku-2 aku n pencel box tertinggal . dah sudah . aku nak stdy pki ap kan . hehe . nseb bek ad mak ngah , nty dy g amek kan . lepas tuhh kat telok intan aku raya uma ma long ngan mak ngah ( kembar dok umah sebelah-2, unik kan ? ) haha . then kami bermalam kat umah mak tehh . umah dy dah besar you alll . haha .

4 SYAWAL
Pagi-2 lagi kitaorang dah gerak dari umah mak tehh . teros g umah mak long semah ( kaka mak aku yg sama ayah lain mak ) dok umah tuhh lama . ngan mak aq pung pang pung pang sembang ngan kaka  dy . aku dah nek penat kan . then , g umah pank anjang , ddk sana lagy lhaa lama . dekat 3,4 jam ahh . sumpah panas kat sana . :( ( sampai aku sempat tido depan kipas besar tuhh . hehe . so , sekarang aku kat uamh pak su aq . y br jehh dpt baby baru . his name is muhammad umar bin ahmad fuad . :)

Older Post | Newer Post
Navigations

Entries About Links

The Webmaster



Bonjour Fellas! EmilyZainudin owner of this blog :)
Dream




dreaming ~

Now Playing


A Thousand Years by Christina perri